Wim Mentink

6 mrt, 2023

Expositie van Impressionistische aquarellen van Wim Mentink in de Groene Luiken

Tot 17 april a.s. exposeert Wim Mentink met aquarellen in het aanloophuis De Groene Luiken, Oosthavenkade 8 te  Vlaardingen.

Wim vertelt over zichzelf:
Vanaf mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met tekenen en schilderen. Samen met mijn vader aan tafel, later op de kweekschool, waar ik de aktes tekenen en handvaardigheid heb behaald, waarna ik vervolgens bijna veertig jaar in de creatieve vakken les heb gegeven op een middelbare school in Schiedam.

Het aquarelleren heb ik zelf ontwikkeld tot wat het nu is. Na een zoektocht van vijftig jaar, ben ik beland bij hetgeen ik voor ogen had. Abstracte landschappen in aquarel waarbij kleur de vrije loop wordt gelaten, maar af en toe wordt bijgestuurd. Fantasie landschappen die op het juiste moment, wanneer water en kleur hun werk hebben gedaan, een halt worden toegeroepen. Het impressionisme heb ik altijd bewonderd en is ook van invloed op mijn werk. De afgelopen jaren heb ik geëxposeerd bij Copenhaege Vlaardingen en op de Kunst10daagse in Bergen Noord Holland.

U bent tijdens de openingstijden van het aanloophuis van harte welkom om deze expositie te bekijken. Een gratis kopje koffie of thee hoort er ook nog bij. Iedere dag tussen 13.00 en 16.00 staat de deur open.