Vrijwilligersnieuws – Even voorstellen

‘Het roosteren bevalt goed!’

Ed Zwamborn, 53 jaar, heeft zich via de vrijwilligersvacaturebank van Klik aangemeld voor de functie van roosteraar.

Hij was tot augustus 2019 coördinator bij een milieubedrijf waar hij ook de planning deed. Nadat hij daarmee moest stoppen, was hij op zoek naar vrijwilligerswerk en dat heeft hij bij het aanloophuis gevonden. Na een gesprek met Inge, de roosteraar die ermee zou gaan stoppen, is hij langzamerhand door haar ingewerkt. Naast zijn hobby’s als varen met zijn boot, sport kijken en Canasta spelen, bevalt het roosteren Ed goed. Hij kan vanuit huis de roosters invullen en online zetten en brengt graag op zijn fiets de papieren versie rond bij sommige vrijwilligers. Verder loopt hij regelmatig binnen bij het aanloophuis en leert, ook door zijn komst naar de nieuwjaarsreceptie, steeds meer vrijwilligers kennen. Hij vindt het goed dat het aanloophuis bestaat en draagt daar graag zijn steentje aan bij.

‘Leuk om erbij betrokken te zijn.’

Sjaak van Krimpen, 70 jaar, is als vrijwilliger met ‘handige handjes’ ook via Klik bij het aanloophuis terecht gekomen nadat hij een gesprek had gehad op de vrijwilligersmarkt in de Margriethal.

Sjaak is jarenlang werkzaam geweest in de technische dienst bij Hotel de Beer in de Europoort. Daarna deed hij vrijwilligerswerk bij de zeillogger de Balder. Hij heeft voortvarend allerlei technische klussen aangepakt en is overal tegelijk mee bezig. Hij doet zijn klussen voornamelijk buiten de openingstijden om want dat is het meest praktisch. Hij merkte dat hij anders steeds moest uitleggen wat hij aan het doen was en kwam daardoor niet toe aan het werk dat hij zich had voorgenomen om te doen. Hij vindt het leuk om bij het Aanloophuis betrokken te zijn en zegt dat het in een behoefte voorziet.

‘Nog steeds naar mijn zin’

Petra de Man is eind 2019 toegetreden tot het bestuur als vertegenwoordiger namens de vrijwilligers.

Ze is al in 2001 als vrijwilliger begonnen in het aanloophuis. Dat kwam eigenlijk door Anneke van der Graaf. Petra kende haar nog van vroeger en als ze haar zo nu en dan zag, sprak Anneke altijd heel enthousiast en bevlogen over de Groene Luiken. Daar wilde ze ook werken, besloot ze en niet pas als ze met pensioen ging! Van dat besluit heeft ze geen spijt gehad. Ze heeft het nog steeds naar haar zin in het aanloophuis, heeft er veel geleerd in al die jaren en ook veel zien veranderen. Wat volgens Petra niet veranderd is, is dat er nog altijd veel mensen zijn die graag naar het aanloophuis komen. Steeds meer zelfs! Het bestuur is volgens haar altijd erg betrokken bij de gasten en de vrijwilligers. Ze vind het leuk om vanaf nu als vrijwilliger bij de bestuursvergaderingen aanwezig te zijn.