Uitje vrijwilligers

Op 23 september was het weer zover! Om onze waardering te tonen wordt elk jaar een uitje georganiseerd voor alle vrijwilligers van de Groene Luiken. Dit jaar stond op het programma Gorinchem en van daar over water naar Slot Loevestein.

Die bewuste zaterdagochtend verzamelden wij bij Vlaardingen Oost om 9.30 uur. Buschauffeur Ger bracht ons naar het Seniorencafé in Gorinchem waar wij met koffie en taart hartelijk werden verwelkomd. Interessant was  het om over het wel en wee van dit aanloophuis te horen. We beseften meteen hoe wij boffen met onze accomodatie en groep vrijwilligers. Alleen omdat wij met velen zijn kunnen wij elke dag gasten ontvangen in de Groene Luiken!

Een korte wandeling daarna door het historische centrum en we arriveerden bij restaurant Metropole. Hier werden wij vorstelijk ontvangen met een heerlijke lunch. De regen tikte zachtjes tegen het raam, maar toen wij later over de vestingswallen wandelden naar de veerboot werd het droog.

Een half uur was het varen over de Boven Merwede en toen meerden wij aan bij de ingang van Slot Loevestein. Wat een prachtig bewaard juweeltje! We kregen alle tijd om om het terrein, museum en toren te verkennen. Er was nog iemand die probeerde zich voor te stellen hoe Hugo de Groot zich in de boekenkist moet hebben gevoeld. Ontsnappen was er voor ons niet bij.

Wij sloten de dag af met een drankje in het museumcafé en dezelfde chauffeur bracht ons weer veilig terug naar Vlaardingen. Er werd veel nagepraat in de bus en er werden veel foto’s uitgewisseld. Het lijkt erop dat iedereen het erg naar de zin heeft gehad en Anneke werd hartelijk dank gezegd voor het organiseren van deze prachtige dag met elkaar.

Namens het bestuur van de Groene Luiken,
Terry Kram