re-/surrealistische schilderijen expositie

Tot 23 januari a.s. exposeert Bas Verkade uit Maassluis in het aanloophuis De Groene Luiken, Oosthavenkade 8 te Vlaardingen.

Bas Verkade werd op 17 mei 1956 in Rotterdam geboren. Vanaf 1985 heeft hij zich naast zijn werk in het onderwijs toegelegd op het schilderen met olieverf. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is surrealistisch. De mensen of gebouwen die binnen die sfeer zijn geplaatst gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit.

Omdat de schilder gebruik maakt van bestaande gebouwen wordt de toeschouwer na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Men zou hem onder de noemer “Imaginair Realisme “ kunnen plaatsen. Zijn werk heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid .Vele exposities ,aankopen door musea en kunstuitleencentra zijn een signaal dat zijn werk gewaardeerd wordt. Hij is al twee jaar op rij met verschillende werken genomineerd voor “ Schilderij van het jaar”.

Kom langs en laat u verrassen door deze bijzondere schilderijen. Tijden de openingstijden bent u van hart welkom in het aanloophuis. Het aanloophuis is dagelijks open van 13.00 tot  16.00 uur.