Nieuwe vrijwilligers getraind!

Op 9 juni jl. hebben wij met veel plezier de eerste trainingsavond ‘nieuwe stijl’ voor vrijwilligers georganiseerd. De beperkende maatregelen maakten het onmogelijk om eerder een  training op de Oosthavenkade af te spreken.

Er was gerekend op 8 vrijwilligers, er kwamen er 5, twee waren nog niet bekend met het meedraaien van een dienst. Al deze nieuwe vrijwilligers hebben gereageerd op een oproep om ‘De Groene Luiken’ door de coronatijd te helpen. Immers, veel vrijwilligers haakten logischerwijs af toen de pandemie begon. We zijn dan ook ontzettend blij met alle nieuwe gastheren en -dames.

De sfeer was ontspannen en in de loop van de avond ontstonden er gesprekken tussen de vrijwilligers. We stonden stil bij ieders ervaringen, leerden over communicatie en uiteraard ook over de praktische kant van het aanloophuis. Het programma was iets te vol, hier gaan we aan werken. Het was vooral leuk om te doen!! Rond 21.45 uur hebben wij afgerond. Alle aanwezigen krijgen de PPP en de besproken informatie via de mail toegezonden.

Inmiddels zijn er door de coördinatoren intakegesprekken gevoerd met nieuwe vrijwilligers. Dat is mooi nieuws!! Het is tijd om een nieuwe datum voor een volgende trainingsavond  te plannen. Zodra het weer kan, komen er informatieve avonden/middagen waarvoor alle vrijwilligers worden uitgenodigd. Er zal steeds een ander thema op de agenda staan.

 

Ineke Nieuwstraten en Terry Kram