Expositie Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam

Expositie van cursisten van Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam

Deze expositie is te zien van 10 maart tot 22 mei 2021

Tot 22 mei a.s. exposeren een aantal cursisten van de Stichting “het Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam” (AKCS) in het aanloophuis. De stichting is in 2014 opgericht en heeft als doel Schiedammers – en mensen uit de directe omgeving van Schiedam – een plek te bieden om samen hun hobby van schilderen uit te oefenen.

De deelnemers kiezen hun eigen onderwerp individueel of met een aantal anderen en ook de techniek en materiaalgebruik. Er wordt getekend, geschilderd en de materialen lopen uiteen van olieverf tot acryl en van potlood tot houtskool. De deelnemers oefenen samen hun hobby onder leiding van docenten, die hun vaardigheden helpen verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben vele tientallen enthousiaste amateur kunstenaars hun weg naar het atelier van de stichting aan de Oranjestraat in Schiedam weten te vinden. Zelfs in Coronatijd ging de les digitaal voort! Omdat elke AKCS kunstenaar zijn eigen stijl, onderwerp en materialen kiest, biedt de expositie een rijke variatie aan werkstukken. De deelnemers aan deze expositie zijn Gwenny Fuhler, Wil van der Hart, Elma Mol, Annelies Prins, Marion Berkhout, Han Elskamp en Hans de Groot.

Tijdens de openingstijden van het aanloophuis de Groene Luiken, aan de Oosthavenkade 8 te Vlaardingen bent u van harte welkom.

Openingstijden:
De openingstijden zijn momenteel beperkt tot:
vrijdag- zaterdag en zondag van 13.00 -16.00 uur; het aantal bezoekers is beperkt tot 15 per uur