Margriet Mostert & Renske Moes

21 augustus – 2 oktober; Feest der kleuren

Magriet Moestert en Renske Moes exposeren in de Groene Luiken

Tot 2 oktober exposeren Moes&Mostert hun expositie met de naam “het Feest der Kleuren” in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. 

Magriet woont en werkt in Vlaardingen en heeft haar opleiding op de Koninklijke Academie der Beeldende kunsten en aan de Willem de Koning gevolgd en afgerond in zowel tekenen/schilderen en grafiek.  Zij vertelt over haar werk: een werk vertelt zichzelf ..…als het goed is. Dit heb ik altijd gezegd en daar geloof ik ook in. Toch is er wel degelijk iets te vertellen.

Meestal werk ik in series en schilder en werk zowel met acryl- als met olieverf. Bij het schilderen gebruik ik zowel klassieke als moderne manieren. De rode draad door het werk is mijn fascinatie en verwondering over dingen die schijnbaar tegenstrijdig naast elkaar bestaan. Dat in vorm verbeeld, daar gaat in groten lijnen mijn werk over. 

Renske woont in het buitengebied van Woerden en zij is afgestudeerd aan de Academie voor schone kunsten in Arnhem in de richting Architectonische Vormgeving en Monumentale Kunst. Sindsdien is zij op zoek naar het kruispunt van formele vormprincipes zoals symbooltaal  en de grilligheid van emotie. Meestal stelt zij per kalenderjaar een werkdoel zo schilderde zij in een jaar  voornamelijk abstracte scenes en een ander jaar legde zij zich toe  in het maken van grote collages van papier.

Het werk van beide dames is te koop en u bent dagelijks van 13.00 -16.00 uur welkom om de expositie te komen bekijken.