Lies Vester

18 december – 29 januari 2024

Figuratieve, abstracte, surealitische schilderijen.

De in Noordwijk wonende, maar van oorsprong Schiedamse, kunstenares Lies VESTER exposeert momenteel in het Vlaardingse Aanloophuis DE GROENE LUIKEN aan de Oosthavenkade.

Zij heeft haar opleiding afgerond aan de Antwerpse Academie voor Beeldende Kunsten en heeft haar atelier in Noordwijk. Ook is zij lid van het Leidse schildercollectief DE LEIDSCHE MONDIALEN dat in hartje Leiden een historisch pand in gebruik heeft voor o.a. exposities.

Een belangrijk thema van de kunstenares zijn mensen die  door een ongelukkige samenloop van omstandigheden ‘buiten de boot zijn gevallen’. Zij zijn beschreven in het boek van journalist Sander de KRAMER ‘van miljonair tot straatjongen’. Vester heeft een aantal ‘zwervers’ geschilderd op groot formaat die boeien door hun ‘door het leven getekende’ gezichten. Ook zijn er op deze expositie o.a. schilderijen van Senegalese vrouwen, Braziliaanse straatkinderen en een Iraanse actrice te zien. Allen kleurrijk en levendig geschilderd.  Een schilderij met een aantal bootvluchtelingen met mondkapjes trekt verder de aandacht.

Op deze expositie ontbreken uiteraard niet de Hollandse koeien en een paar husky honden, terwijl ook geestige bijna cartoonachtige schilderijen te zien zijn. Met humor en origineel geschilderd. Alle werken zijn te koop. Lies Vester in 2022 een door haar vervaardigd zgn. Coronaschilderij aangeboden aan Dr. Diederik Gommers van de IC afd. van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het hangt nu op de IC afdeling . 

De tentoonstelling is te zien tot en met eind januari 2024. U bent van harte welkom in het Aanloophuis.  

Website Lies Vester