Klarie, gastvrouw bij De Groene Luiken, vertelt

Even voorstellen: Klarie van der Giessen

Gastvrouw bij De Groene Luiken Klarie vertelt februari 2019

Sinds zes jaar is Klarie gastvrouw bij de Groene Luiken. Als voormalig zweminstructrice bij zwembad de Kulk kent ze veel Vlaardingers van jong tot oud. Na 25 jaar zwemles geven zat haar werkzame leven erop maar thuis zitten was geen optie. Hoewel ze veel contact heeft met haar twee zoons, schoondochters en kleinkinderen wilde ze ook maatschappelijk actief blijven en andere mensen ontmoeten. Via haar zwager kwam ze als vrijwilliger bij het Aanloophuis terecht. Eerst als extra gastvrouw met twee andere vrijwilligers en na de training roosterde zij zich in voor ‘het echte werk’.

“De training was zinvol, zeer informatief en gaf een goed beeld van het werk en de bezoekers. Ik hou van het contact met de bezoekers, hun verhalen en het zorgen voor een prettige sfeer tijdens de inloopuren. Door de jaren heen ken ik veel mensen persoonlijk en heel af en toe bak ik iets lekkers wanneer een van hen jarig is”, aldus Klarie.

Inmiddels weet zij ook veel van de vragen en problemen die soms spelen en helpt ze af en toe met een formuliertje, legt ze uit wat er in een brief staat of geeft een nummer door van een instantie die hulp kan bieden. “Dat hoort er voor mij bij maar het is niet de bedoeling dat je zelf hulp gaat verlenen maar dat je een luisterend oor biedt aan de bezoekers.”

Hoewel vrijwilligers maar één dagdeel in de twee weken werken, is Klarie vaker in het Aanloophuis te vinden. “Ik val regelmatig in wanneer iemand verhinderd is en help soms op zondag wanneer er een kleine maaltijd is. Privé en werk houd ik wel gescheiden en ik neem geen zorgen mee naar huis.” Op de vraag wat zij tegen geïnteresseerde mensen zou willen zeggen antwoordt ze: “Kom eens kijken of je het iets vind, proef de sfeer en kijk of je je daar prettig bij voelt of loop anders een keer mee met een andere vrijwilliger.”

Voorlopig houdt de 71-jarige Klarie er nog niet mee op. “Zo lang ik gezond ben blijf ik dit werk doen en ik hoop dat we er een paar nieuwe collega’s bij krijgen.”

Wilt u ook gastheer of gastvrouw zijn? Dan kunt u contact opnemen via info@degroeneluiken.nl of telefonisch 010-4353746. Op de website kunt u meer over het aanloophuis lezen.