Katia Solodka exposeert

Tot 22 april exposeert Katia Solodka met abstracte schilderijen in het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8, Vlaardingen. Katia is in 2012 afgestudeerd aan de Academie voor Decoratieve Kunsten in Kiev en sindsdien is zij gefascineerd door abstracte kunst omdat het de vrijheid is om een nieuwe wereld te creëren, vol met bloemen en bloesems. Sinds 2022 verblijft zij in Nederland en woont vanwege de oorlog in haar land in Vlaardingen

Over het tot stand komen van een werk schrijft zij het volgende: Als ik aan een nieuw schilderij begin, werk ik altijd intuïtief en creëer ik een kleurensamenstelling, vlekken en texturen. Het is belangrijk voor mij om volledig vrij te zijn en niet beperkt tot iets in de eerste fase. Ik ben ervan overtuigd dat kunst een spel is, dat plezier en tegelijkertijd een reis veroorzaakt die me naar een bepaalde bestemming leidt. Dit is de start van de bewustere constructie van de compositie, de toepassing van verf in lagen, waardoor de diepte en rijkdom van het oppervlak ontstaan. Hier verandert het spel in de fase van het eindsresultaat. In mijn werken is kleur een onafhankelijke expressie, de hoofdmoot en compositie en texturen zijn het middel om het hele orkest te laten klinken.

Tot welke prachtige schilderijen die heeft geleid is te zien in het aanloophuis en draagt een feestelijk steentje bij aan ons 30 jarige bestaan. U bent van harte welkom om de expositie tijdens de dagelijkse openingstijd van 13.00 -16.00 uur gratis te bezoeken.