Huidige expositie

Huidige expositie

Expositie van David de Beer van portretfoto’s – ‘Kijkende ogen, sprekende gezichten’

Deze expositie is te zien van 28 oktober tot 8 december 2019

Bekijk enkele foto’s

Tot 8 december a.s. is de bijzondere fototentoonstelling “Kijkende Ogen – Sprekende Gezichten” te zien in het aanloophuis De Groene Luiken, Oosthavenkade 8 te Vlaardingen.

De foto’s zijn gemaakt door de Vlaardinger David de Beer (Johannesburg, 1947) die jarenlang als postconflictconsultant in landen zoals Cambodja en Indonesië werkte. Daarbij had hij altijd oog voor de mensen met en onder wie hij werkte of die hij toevallig ontmoette.

In deze serie spontane portretten laat hij u kennis maken met een verscheidenheid aan mensen, ieder met een eigen kijk op hun wereld. Van hun gezicht valt soms af te lezen hoe zij in die wereld staan. Daarnaast ziet u ook enkele portretten van familieleden.

De foto’s zijn allemaal gemaakt met een compact camera, die onopvallend en snel foto’s neemt vaak zonder dat men bewust is dat men gefotografeerd is. En dat levert de serie foto’s op die nu in De Groene Luiken te zien is.

Het werk van David heeft al tweemaal eerder in ‘de luiken’ gehangen. De eerste keer zagen we foto’s met het resultaat van wapenomsmelting in Cambodja en de tweede keer waren veel Aziatische markttaferelen te zien.

Tijdens de openingstijden van de Groene Luiken bent u van harte welkom om de expositie te komen bezichtigen.

Openingstijden:
tot 1 november nog: van za. t/m zo.: open van 13.00 – 16.00 uur.

vanaf 1 november weer de reguliere openingstijden:
van za. t/m di.: open van 14–17 uur;
van wo. t/m vr.: open van 11-13.45 uur en 14.15-17 uur.

Welkom!
Met een gratis kopje koffie of thee met een koekje wordt op u gerekend

 

ENKELE FOTO’S