Huidige expositie

Huidige expositie

Expositie van Hans Bakker: schilderkunst met gemengde technieken, abstracte vormen en composities.

Enkele foto’s

Deze expositie is te zien van 14 augustus – 28 september2020

Tot 28 september hangt er werk van Hans Bakker in het aanloophuis, dat hijzelf omschrijft als: Schilderkunst met gemengde technieken, abstracte vormen en composities.

“Ideeën en intuïtie werk ik uit in mijn schilderijen door middel van verschillende ritmes en kleurrijke vormen. Soms worden verschillende lagen verf opgebracht of materialen toegevoegd om de juiste structuren te verkrijgen. Schilderijen getuigen van emotionaliteit, soms mystiek en magisch. Verfstreken die verwijzen naar de gedachten die in mij op komen. Uitingen van emoties, weerspiegelingen van gevoelens. Veelal geïnspireerd door het dagelijkse leven en toevallige omstandigheden. Dik opgezette strepen tot dun uitlopenden.

In de abstracte kunst kan ik mijn emoties de vrije loop laten.
Kleuren verfstrepen en soms papierbanen of zand vormen een wirwar van doordachte lijnen en strepen waarin mijn onbekende wereld zich verbergt.
Maar toch laat ik het materiaal zijn eigen gang gaan, door hier en daar wat bij te sturen. Verfstreken die soms verwijzen naar mensen en landschappen.
Vorm, kleur, emotie, wensen, gedachten en dromen zijn zichtbaar in mijn werk.
Acrylverf, stift, potlood, inkt en oliepastels zijn vaak de mediums waarmee ik werk.

Het werk laat veel fantasie toe. Men is vrij om zelf in te vullen, om er zelf een mening over te hebben. De krachtige beweging en ontladen spanningen maakt meestal wel iets los.”

Tijdens de openingstijden van het aanloophuis de Groene Luiken, aan de Oosthavenkade 8 te Vlaardingen bent u van harte welkom.

Openingstijden:
De openingstijden zijn momenteel beperkt tot:
vrijdag- zaterdag van 13.00 -16.00 uur; het aantal bezoekers is beperkt tot 15 per uur.

Welkom!
Met een gratis kopje koffie of thee met een koekje wordt op u gerekend

 

Enkele foto’s