Het jaarlijkse vrijwilligersuitje 2019 naar Culemborg

Het jaarlijkse vrijwilligersuitje 2019 naar Culemborg

Op zaterdag 5 oktober om negen uur vertrekt de bus vanaf Station Vlaardingen Oost met zo’n 25 vrijwilligers voor een dagje Culemborg. Het is gelukkig mooi weer en de
stemming zit er goed in.

Na ruim een uur komen we aan bij onze eerste plek van bestemming, het inloophuis Culemborg.

We realiseren ons ook nu weer, nadat we in de loop der jaren al heel veel aanloophuizen in andere plaatsen hebben bezocht dat ieder aanloophuis anders is. Hier is men (maar) drie keer in de week open, is de doelgroep vooral ouderen en komen er vrijwel geen mensen met een niet Nederlandse afkomst. Ook de financiering is hier anders: de kerken betalen vrijwel alles. En…….men kan de koffie, thee en koekjes betalen uit de vrijwillige bijdragen van de gasten! Men heeft weinig moeite om aan vrijwilligers te komen. Opvallend is de huisvesting: de benedenverdieping van een flat, eenvoudig, maar doelmatig ingericht. Zeer gastvrije ontvangst door een tweetal medewerksters.

Tegen het eind van de ochtend met de bus naar de gezellige binnenstad voor een heerlijke lunch bij Downies en Brownies. Gevestigd op heel veel plaatsen in Nederland. De inmiddels bij ons bekende formule: jong volwassenen met een beperking serveren de heerlijkste high tea die je je kunt voorstellen. Genieten dus!

Daarna een bezoek aan de binnenstad, de haven of het museum, gevestigd in een prachtig historisch pand dat vroeger een weeshuis was. Culemborg is ook een typisch havenstadje met zelfs een soort visbank en nu nog een uitgebreide haven voor plezierboten. Culemborg ligt aan de Lek, die de verbinding vormt tussen de (Neder)Rijn en de Nieuwe Maas, dus niet zomaar een rivier. Voor iedereen is er dus wel wat interessants te zien in deze mooie stad.

Na nog een afscheidsdrankje om vier uur weer richting Vlaardingen waar we even na vijven arriveren. Een leuke dag met voor elk wat wils en zoals altijd een uitstekende sfeer.

Reacties zijn gesloten.