De Groene Luiken: zeven dagen per week open voor iedereen!

Onlangs kreeg de Groene Luiken bezoek van een delegatie van het netwerk DAK. Dat is de landelijke organisatie van aanloophuizen. Met een aantal bestuursleden en vrijwilligers werd gekeken naar verleden, heden en toekomst van de Groene Luiken.

Wij van de Groene Luiken, zijn er trots op om elke dag letterlijk en figuurlijk open te kunnen zijn voor iedereen. Ongeacht leeftijd, kleur, ras, huis, schulden, inkomen, dakloosheid, etc.
Het DAK was best onder de indruk hoe wij alles geregeld hebben en hoe we omgaan met de uitdagingen naar de toekomst toe: Hoe houden we het aantal vrijwilligers op peil? Hoe houden we de warme betrokkenheid van velen bij het aanloophuis ook in de toekomst vast? enz.
Het mooiste compliment dat we kregen was van de coördinator DAK die ons mailde: “ik ben nog steeds onder de indruk van het belangrijke werk dat jullie doen in zo’n goede onderlinge sfeer”.

Het gaat dan ook nog steeds heel goed met het aanloophuis.
Ook dit jaar weer is het aantal bezoekers gestegen. Zeven dagen per week is iedereen welkom voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje of gewoon om niks te doen. Want niks hoeft en veel mag! We koersen af op zo’n 20.000 bezoeken in dit jaar; dat is zo’n 10 procent meer dan vorig jaar.
We kunnen dat allemaal nog net aan met onze ongeveer 60 vrijwilligers, maar het is wel steeds passen en meten: we kunnen zeker meer vrijwilligers gebruiken. Als u iemand kent die het wellicht leuk vindt om gastvrouw of gastheer bij ons te worden, laat dat s.v.p. weten.

We krijgen een prima subsidie van de gemeente maar we willen soms ook eens wat extra’s doen voor onze vrijwilligers. Dat betalen we uit donaties. Als u denkt: best goed wat die Groene Luiken doen en u wilt ook wij bijdragen…… dat kan: onze bankrekening NL21 TRIO 0254 8403 88  t.n.v. Stichting Vrienden van de Groene Luiken is daar speciaal voor bestemd.

En….. kom ook eens langs.
Voor de openingstijden zie de website: www.degroeneluiken.nl.