Expositie van Hijmen avn Keulen met ‘Papier’

Deze expositie was te zien van 28 oktober 2019 – 20 januari 2020

Hijmen van Keulen uit Rotterdam tekent al sinds 1987 in verschillende technieken. egonnen met tekenen in potlood van voornamelijk stillevens heeft hij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld met andere technieken en een eigen stijl. Op zijn kaartje staat “Potlood, Pen en Papier”, dit geeft het beste weer met welke technieken hij actief is.
In de Groene luiken exposeert hij “Papier”. Het werk is gemaakt door lagen Japans papier op elkaar te plakken. Gebruik makend van een groot aantal kleuren ontstaan dan werken met een grote kleurvariatie. Soms wordt dit gecombineerd met acryl, aquarel, collages, pen en kleurpotlood. Bij deze techniek gaat zijn aandacht steeds meer van voorwerpen naar landschappen. Waarbij de uitbeelding van de landschappen verschuift van figuratief naar meer abstract.
Een aantal van de geëxposeerde werken zijn gebaseerd op teksten of gedichten. Hierin probeert hij een beschrijving van een bv. een landschap of een situatie in beeld te brengen.Hijmen van Keulen is actief lid van Kunstkring Voorne, exposeert regelmatig zowel individueel als in groepsverband en volgt cursussen om creatief verder uitgedaagd te worden en zijn werk verder te verdiepen.

Website: hijmenvankeulen.exto.nl