Expositie Schiedamse amateur kunstenaar Wil van der Hart

Expositie Schiedamse amateur kunstenaar Wil van der Hart

Tot 31 januari exposeert Wil van der Hart (1951) zijn olieverf doeken in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.

Wil is een Schiedamse amateur schilder en experimenteert ook graag met keramiek beelden. Al op de lagere school waren bij Wil de teken- en handvaardigheidslessen favoriet. Tijdens zijn opleiding op de kweekschool in de jaren ‘60 kwamen zijn kunstzinnige talenten steeds meer in beeld.

Na zijn afstuderen heeft Wil naast zijn werk jarenlang deelgenomen aan de kunstklas van het Stedelijk Museum in Schiedam onder begeleiding van onder andere Henny van Leeuwen. Toen het directeurschap op Wil zijn pad kwam, waarbij een nieuwe basisschool moest worden opgebouwd, was er geen tijd meer voor het uitoefen van deze hobby.

Pas na zijn pensionering in 2015 heeft Wil de draad weer met veel plezier opgepakt. Hij heeft zich aangesloten bij het Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS). Er volgde vanaf 2018 deelname aan enkele exposities op diverse locaties. Nu geheel op eigen naam in de Groene Luiken.

Het werk van Wil kenmerkt zich meestal in een realistische stijl van werken. De onderwerpen worden vaak van internet gehaald en zijn heel divers van grootte en inhoud. Letterlijk voor ‘Elk wat Wils’. De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van 13.00u – 16.00u. De Groene Luiken hanteert de Corona voorschriften van het ministerie.

Reacties zijn gesloten.