Expositie Russell Hinckley

Tot 12 juli 2021 exposeert Russell Hinckley met figuratieve schilderijen in olieverf in het Aanloophuis “de Groene Luiken”

Russell Hinckley komt uit Sheffield in Engeland, en woont sinds 1992 in Vlaardingen. Vanaf 2007 volgde hij gedurende een 5-tal jaren cursussen bij De Vrije Academie, ook in Vlaardingen. Waar hij via de basiscursus tekenen en schilderen eindigde met een voorkeur voor alleen schilderen.

Hij is begonnen met het werken in acrylverf maar al vrij snel ontdekte hij het schilderen in olieverf. Het bewerken/mengen met modelering van pasta of zand is één van zijn voorkeuren voor grof maar toch realistische resultaten.  Vogels en wilde dieren (big five) genieten een grote belangstelling van Russell.

Als autodidactisch ontwikkeld kunstenaar probeert hij zijn ontdekkingen mee te nemen in het volgende schilderij zodat hij een steeds aantrekkelijker resultaat bereikt.

Hij hoopt dat de kijkers veel plezier beleven aan zijn werk en erop willen reageren. Alle feedback, zowel positief als kritisch, is altijd welkom.

Onder normale omstandigheden bent u tijdens de openingstijden van het Aanloophuis van harte welkom, maar nu is het max. beperkt tot. 15 personen. De openingstijden zijn: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Op donderdag en vrijdag maakt u de grootste kans zonder wachttijd naar binnen te kunnen.