Doing Good Challange

Doing Good Challange

Vandaag start de 10 daagse ‘Doing Good Challenge’. Deze Challange heeft als doel mensen te inspireren om iets (kleins) te doen voor een ander.

Als zij iets voor een ander doen, ervaren zij wat vrijwilligers regelmatig ervaren; een goed gevoel. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat als je iets doet voor een ander jou dit ook een goed gevoel geeft. Je ervaart een toegevoegde waarde.

Tien dagen lang deelt het KLiK Vrijwilligers Vlaardingen iedere dag op onze website en social mediakanalen van de Gemeente Vlaardingen. Allerlei tips over dingen die je kunt doen voor een ander. Dit zijn ideeën die je zonder al te veel inspanning kunt uitvoeren. Het KLiK Vrijwilligers Vlaardingen wil de drempel om iets voor een ander te doen, zo laag mogelijk houden.

Het KLiK Vrijwilligers Vlaardingen daagt mensen uit om mee te doen en hun activiteit te delen op de socials met de #mensenmakenvlaardingen. Op deze manier hopen we dat de ‘Doing Good Challenge’ gaat rondzingen op sociale media. Hierdoor worden er meer mensen bereikt en motiveren we hen om iets voor een ander te doen.

 

Wat wordt er gevraagd?

Jouw hulp is nodig om een succes van deze ‘Doing Good Challenge’ en de campagne te maken. Als we een grote groep Vlaardingers willen bereiken, vragen we je het volgende te doen:

  • Deel zoveel mogelijk onze posts op sociale media tijdens de Doing Good Challenge;
  • Vraag je vrijwilligers hun activiteit te delen op sociale media met de #mensenmakenvlaardingen (via de plaatjesmaker kun je ook een eigen post maken voor jouw organisatie met de look&feel van Mensen maken Vlaardingen).
  • Hang zichtbaar posters op van Mensen maken Vlaardingen. Zo krijgen Vlaardingers meer beeld van vrijwillige inzet en waar zij zich mogelijk kunnen inzetten. Via de link kun je je eigen foto, tekst en eventueel logo toevoegen.

 

Waarom wordt dit gedaan?

De meeste vrijwilligersorganisaties kampen met een vrijwilligerstekort. Nu blijkt uit onderzoek dat de helft van alle Nederlanders boven de 15 zich nog niet vrijwillig inzet. Ook weten veel mensen niet wat er allemaal mogelijk is binnen het vrijwillige werkveld en wat het hen kan opleveren. Deze informatie biedt ons voldoende mogelijkheden om hier verandering in aan te brengen.

Met de Doing Good Challenge zetten we een eerste stap. We wakkeren een vuurtje bij de Vlaardingers aan. Door hen te motiveren iets voor een ander te doen, ervaren zij een goed gevoel. We nodigen hen uit hun activiteit te delen op sociale media onder1  #mensenmakenvlaardingen

 

Mensen maken Vlaardingen

De Challenge is onderdeel van de campagne Mensen maken Vlaardingen. We hopen dat het vuurtje, wat we aanwakkeren met de Challenge, verder oplaait tijdens de volgende stap in de campagne. In deze stap laten we mensen zien hoe leuk en divers vrijwillige inzet is. We willen hen uitnodigen om dit ook te gaan doen.

In mei maken we namelijk een filmpje over o.a. de diversiteit in vrijwillige inzet. Vaak hebben mensen geen idee wat er allemaal mogelijk is. We laten hen zien én voelen wat het hen kan opleveren en waaraan zij kunnen bijdragen. Maar hierover later meer. Nu eerst de Doing Good Challenge.
Daarnaast werk je mee aan een hoger doel. Als mensen zich namelijk vrijwillig inzetten ervaren zij meer geluk, voelen ze zich minder eenzaam, zijn ze gezonder, ontwikkelen zij eigen kracht. Vlaardingen wordt hierdoor een nog fijnere en veiligere plek om te leven. Lees hierover een interessant artikel/onderzoek.

Maak de Challenge tot een succes!

Wij hopen dat jullie deze Doing Good Challenge zo veel mogelijk willen delen via jullie netwerk. Het bereik van de Challenge wordt hierdoor groter.
Wil je de 10 challenges ook dagelijks per mail van ons ontvangen stuur dan een een mailtje naar info@klikvrijwilligers.nl.

Samen maken we deze Challenge tot een succes. Samen inspireren we meer Vlaardingers om iets goeds te doen voor een ander.

Mensen maken Vlaardingen samen.

 

 

Reageren is niet mogelijk.
laardingen