De mensen

De mensen

Inleiding

Het aanloophuis wordt volledig door vrijwilligers ‘gerund’, daarbij soms ondersteund door kerkelijk werkers en pastores.
Hun belangrijkste taak is dat zij gastheer of gastvrouw zijn tijdens de openingsuren van het Aanloophuis.
De coördinatie is in handen van een bekwame vrijwilligster.

Het aanloophuis kent ook andere taken die door vrijwilligers uitgevoerd worden. Een aantal werkzaamheden is verdeeld over commissies: een commissie ‘gebouw’ en een een expositiecommissie.
Ook andere activiteiten als Publiciteit en De Activiteitenclub zijn in handen van vrijwilligers.

‘Aanloophuizen worden steeds populairder en voorzien in een groeiende behoefte aan aandacht en gezelligheid’ (Trouw, december 2005).
Ook in de Groene Luiken is dat te merken.

Het aanloophuis is alle 365 dagen van het jaar open.

Onze gasten hebben een heel diverse achtergrond. Het kan gaan om winkelende mensen die het gezellig vinden even een kopje koffie te drinken en wat aanspraak te hebben. Daarnaast gaat het om mensen die te maken hebben met rouw, verlies van werk of gezondheid, psychiatrische problemen e.d. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen om gezellig een kopje koffie of thee te drinken, voor een luisterend oor, voor rust, voor gezelschap, om even de krant te lezen of om een spelletje te doen.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd en het hele jaar door zijn er exposities te zien. Natuurlijk trekken ook de verschillende exposities een steeds wisselend publiek.