Burgemeester op bezoek bij de Groene Luiken

Afgelopen vrijdag 15 december werd het aanloophuis de Groene Luiken vereerd met een bezoek van de burgemeester. En dat is haar goed bevallen, want diezelfde middag nog was er een tweet: “Vanochtend op bezoek bij aanloophuis degroeneluiken.nl in Vlaardingen. Warmte en gezelligheid door vele vrijwilligers!”.

De eerste burger ging na binnenkomst bij alle gasten langs om zich voor te stellen en een hand te geven. En tja, als sommige mensen horen dat je burgemeester bent, nemen ze hun kans waar, met een vriendelijk verzoek, maar soms ook met een iets minder vriendelijke opmerking. Het hoort er allemaal bij.

Toch viel de burgemeester, die begeleid werd door Kees Schrieks, afdelingsmanager Maatschappelijke Ontwikkeling, ook een beetje met haar neus in de boter. Niet alleen kopjes koffie met koekjes, maar bovendien was er de creamorgen: zo’n tien vaste bezoekers die op vrijdagmorgen altijd creatief bezig zijn onder begeleiding van een paar vrijwilligsters. Dit keer kerststukjes maken, naast andere creatieve werkjes. Heel gezellig en ook daar wat leuke gesprekjes. Na afloop kreeg Mevrouw Jetten dan ook een mooi kunstwerkje aangeboden dat ongetwijfeld een plekje zal krijgen op haar kamer.

De coördinator van het aanloophuis, Anneke van der Graaf en bestuurslid Kees Clement, gaven vervolgens de nodige informatie over het verdere reilen en zeilen van het Aanloophuis. Inderdaad, zoals Mevr. Jetten tweette: vele vrijwilligers. Maar de vraag kwam aan de orde hoe het aantal vrijwilligers zich in de toekomst zal ontwikkelen.
Beaamd werd dat het aanloophuis een belangrijke plek is voor het sociale wijkteam om aanwezig te zijn, ook al is het maar één keer per maand.
Ook heel praktische zaken kwamen aan de orde. Zo vroeg Gerrit, één van de vaste bezoekers met een scootmobiel, aandacht voor een afrit van de stoep bij de deur.

Al met al een geslaagd bezoek en de burgemeester werd dan ook van harte uitgenodigd om nog eens een kopje koffie te komen drinken!