Anja Brands met figuratieve afbeeldingen

Tot 17 oktober a.s. exposeert Anja Brands in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 te  Vlaardingen.

Anja vertelt het volgende:
“Als kind vond ik tekenen op de lagere school een van de leukste vakken. Lekker aan de gang met papier en potlood of kleurpotloden want verf e.d. was er nog niet echt in mijn schooltijd. Later na de middelbare school ben ik de opleiding tot kleuterleidster gaan volgen en ook daar was 2 uur “handvaardigheid” een heerlijk vak. Alhoewel ik mij ook nog wel de lessen kan herinneren dat je dan een uur naar een leeg vel staart en denk, wat zal ik nou eens gaan tekenen. Omdat er in die tijd meer kleuterleidsters waren dan kleuters ben ik na een jaar een andere opleiding gaan doen. conservatorium hoofdvak zang. En nu nog steeds geef ik zanglessen. Na ruim 27 jaar sloot de muziekschool in Vlaardingen zijn deuren maar ben ik daarna privé verder gegaan.

Het tekenen was inmiddels al een flink aantal jaren op de achtergrond geraakt. Niet helemaal, want in 1993 had ik inmiddels een musicalkoor en werden de decors door mij ontworpen maar door anderen geschilderd. De laatste voorstellingen ben ik zelf steeds meer gaan meehelpen met het schilderen en sinds 2009 ben ik cursussen gaan volgen aan de vrije academie toen en nu Kade40.

Ik heb niet een uitgesproken voorkeur voor iets, alles wat ik mooi vind probeer ik zo goed mogelijk te schilderen. Van landschappen tot portretten en alles wat daartussen zou kunnen zitten. Ook het werken met verschillende materialen blijft een uitdaging. Acrylverf, aquarel, pastels, potlood. Alles heeft zo zijn eigen charme en uitstraling. Vandaar dat op deze tentoonstelling u ook zo ongeveer alle materialen kunt zien.”

U bent van harte welkom om de expositie gratis te komen bekijken. Onze deur staat dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur open. Een kopje koffie of thee krijgt u er gratis bij.