Aanloophuis De Groene Luiken bestaat 25 jaar!

Geplaatst 11 januari 2019

Al sinds maart 1994 zit het aanloophuis in het schitterende pand met de groene luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Ruim 50 vrijwilligers zorgen er elke dag van de week voor dat de deuren open staan voor een kopje koffie of thee, een praatje en een spelletje.

De Groene Luiken is er voor de medemens, die hulp en aandacht nodig heeft. Voor mensen die veelal op straat leven, met psychische problemen kampen en/of weinig sociale contacten hebben is het aanloophuis een veilige plek. Ook geven vrijwilligers advies over plaatselijke en regionale hulpverlening.

Met 20.000 bezoekers per jaar en gemiddeld 54 per dag voorziet het aanloophuis duidelijk in een behoefte.

Om de zes weken is er een nieuwe expositie en hangen er schilderijen, foto’s en andere kunstuitingen aan de muur, gratis te bezoeken door alle Vlaardingers.

Nieuwe vrijwilligers zeer welkom!
Dit jubileumjaar zal het aanloophuis een kijkje achter de schermen geven door vrijwilligers en bezoekers aan het woord te laten over het werk dat zij doen en de activiteiten in het aanloophuis.
Elk dagdeel zijn er twee vrijwilligers nodig. Het team van vrijwilligers is blijvend op zoek naar versterking van mensen die ook één dagdeel per twee weken gastheer of gastvrouw willen zijn.

Wilt u bijdragen aan deze belangrijke maatschappelijke voorziening?
Dan kunt u contact opnemen via info@degroeneluiken.nl of telefonisch: 010-4353746.
Op de website www.degroeneluiken.nl kunt u meer over het aanloophuis lezen.
Voor vrijwilligers worden er trainingen en avonden georganiseerd, en jaarlijks is er een dagje uit.

Een keertje een dagdeel meelopen met een vrijwilligersduo is ook mogelijk.

Openingstijden:
van za. t/m di.: open van 14–17 uur;
van wo. t/m vr.: open van 11-13.45 uur en 14.15-17 uur.