Activiteiten vrijwilligers

Activiteiten vrijwilligers

Elke twee maanden is er een vrijwilligersavond

Hier geven bestuur en coördinator informatie door aan hen en kunnen de vrijwilligers alles vragen en zeggen wat ze kwijt willen.
Meestal is er een spreker, bijvoorbeeld van een Vlaardingse hulpverlenings- of welzijnsinstelling of van de Gemeente Vlaardingen te gast. Die vertelt dan iets over de werkwijze van zijn/haar instelling of over recente ontwikkelingen waar ook onze gasten mee te maken hebben (b.v. de nieuwe ziektekostenverzekering).
Zo raken/blijven de vrijwilligers goed geïnformeerd en kunnen zij op hun beurt de gasten van het aanloophuis beter informeren of doorverwijzen. Eén keer per jaar heeft de vrijwilligersavond het kenmerk van een trainingsavond. Dan wordt er door middel van oefeningen gewerkt aan zaken als omgaan met agressie of rouw, het helpende gesprek en samenwerking.

Nieuwjaarsreceptie medewerkers

Elk jaar in januari organiseert het bestuur uit erkentelijkheid voor het vele werk dat de vrijwilligers verrichten een gezellige nieuwjaarsreceptie met een drankje en een koud buffet.

Jubilea van vrijwilligers

Broche De Groene Luiken - jubileum cadeau
Jubileumbroche

Elk jaar wordt er tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de medewerkers aandacht besteed aan vrijwilligers die tien jaar (of langer) meewerken. Zij krijgen een broche, ook te gebruiken als hanger, in de vorm van het huis De Groene Luiken.

Op 10 mei 2008 was Anneke van der Graaf tien jaar coördinatrice van het aanloophuis en werd zij verrast met een feestje waar vrijwilligers, bestuur en enkele genodigden bij aanwezig waren. Behalve de broche De Groene Luiken – ontving zij ook een prachtig schilderij overhandigd gemaakt door Piet Oostveen. Het is een aquarel van de entree van het aanloophuis.

Een lintje voor Anneke – de coördinator van het aanloophuis

Een lintje voor Anneke, de coördinator van De Groene Luiken - 27 april 2013 Het heeft de koningin in 2013 behaagd om onze zeer gewaardeerde coördinator Anneke van der Graaf te bevorderen tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit overkwam haar volslagen onverwacht. Alle vrijwilligers, bestuur en vele anderen waren daar al weken van tevoren over ingelicht. Daarom kon er vrijdagavond 27 april een verrassingfeestje voor haar georganiseerd worden.

Lees hier het verslag

Jaarlijkse dag-uit

In oktober trekken gastheren/-vrouwen en het bestuursleden er altijd een zaterdag met elkaar op uit. Ze bezoeken dan een inloophuis elders in Nederland, lunchen met elkaar en hebben ’s middags een toeristisch programma.
Dat is altijd heel gezellig. Het versterkt de onderlinge band en levert nieuwe inspiratie op.

Hieronder verslagen van enkele vrijwilligersdagen:

Op 5 oktober 2019 om negen uur vertrekt de bus vanaf Station Vlaardingen Oost met zo’n 25 vrijwilligers voor een dagje Culemborg.
Het is gelukkig mooi weer en de stemming zit er goed in.
Lees hier het verslag

 

 

Het uitje van het aanloophuis op zaterdag 13 oktober 2018 naar Tiel was een succes.
Het bezoek aan het inloophuis was heel leuk en leerzaam.
Lees hier het verslag

 

Op 7 oktober 2017 vertrekken we met de bus uit Vlaardingen richting Apeldoorn, naar inloophuis ”De Herberg” en daarna naar ‘t Loo.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Antwerpen - 8 okt. 2016

Op 8 oktober 2016 gaan we naar Antwerpen. Op een zonnige dag in oktober rijden we met 37 deelnemers het land uit om in het oude centrum van Antwerpen het Open Huis te bezoeken.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Hilversum - 30 okt. 2015Op 3 oktober 2015 gingen we naar het Inloophuis in Hilversum. Na de lunch in een ABRONA restaurant in Loosdrecht werden we onthaald in het gebouw van Beeld & Geluid.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Lelystad - 12 oktober 2012Op 12 oktober 2013 was de reis naar Lelystad.
Daar, in het inloophuis “De Open Haven” werden we gastvrij ontvangen met koffie en lekkers. Na een heerlijke lunch in De Cantine met uitzicht op het VOC schip “De Batavia”, bracht de bus ons naar het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Dordrecht - 1 nov. 2011Op 1 oktober 2011 gingen we naar Dordrecht waar we een aanloop- huis bezochten, een rondleiding in de Grote Kerk kregen, gevolgd door een lunch en ’s middags nog een rondleiding door Dordrecht.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Zeist - 2 okt. 2010Op 2 oktober 2010 gingen we naar Zeist waar we één van de drie inloophuizen van Zeist, Het Lindenhuis, bezochten en in de middag o.a. Slot Zeist bezochten.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Woerden en Oudewater - 9 okt. 2009

Op 10 oktober 2009 gingen we naar Woerden en Oudewater en bezochten o.a. het Inloophuis ’t Centrum in Woerden.
Lees hier het verslag

 

Uitje van vrijwilligers De Groene Luiken naar Den Haag - 11 okt. 2008Op 11 oktober 2008 gingen we naar Den Haag en bezochten o.a. buurt- en kerkhuis De Paardenberg.

Lees hier het verslag