24 schitterende druppels 

Na een reisdip vanwege corona mogen we op zaterdag 24 september eindelijk weer eens met de vrijwilligers op stap! Weinig regendruppels, weinig zon, maar toch 24 stralende gezichten met de bus naar aanloophuis Domino in Gouda. Daar hangt bovenstaande aansprekende tekst aan de muur.  Onder het genot van een kop koffie met een (één) koekje worden we bijgepraat over het reilen en zeilen bij Domino. 

Met 80(!) vrijwilligers zijn ze ’s middags en ’s avonds geopend van maandag t/m vrijdag, met elke dag een maaltijd tegen geringe betaling. Het aantal gasten is tijdens corona gezakt en herstelt net als bij ons weer langzaam. Nu zijn er gemiddeld zo’n 24 gasten per dag. Helemaal bijgepraat, kunnen we alles nog eens rustig nabespreken onder het genot van een heerlijke en vooral ook overdadige lunch bij Juuls, een lunchroom, gerund door mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt”…… Daar is qua smaak NIETS van te merken en hoe we ons best ook doen, we krijgen het met z’n allen echt niet op! Dat komt dus de dag er na goed van pas in De Groene Luiken! 

Na deze verwennerij moeten we nodig even uitbuiken en dat doen we in de straten en winkeltjes van het Goudse centrum. Om twee uur gaan we allemaal het schip in, voor een rondvaart, die echter een heen-en-weer-vaart blijkt te zijn, omdat Gouda zo hier en daar een singel gedempt heeft. Met een gids als een spraakwaterval varen we langs de verzakkende kades, langs draaibruggen en onder vaste- en beweegbare bruggen naar onze laatste attractie: een heuse bitterballenspecialist! 

Daar besluiten we ons eerste uitje na corona met een lekker drankje en natuurlijk Goudse bitterballen.Om vier uur staat de bus weer op ons te wachten en rijden we weer terug naar Vlaardingen.

Met dank aan Anneke, die dit mooie uitje heeft verzorgd!